Japodski otoci

Japodski otoci se nalaze nadomak Bihaca.  Bajka plavog i zelenog. Grli se sa nacionalnim parkom Una.
 I ono sto me odusevilo je put.  Beskraj neba, brda. Nestvarno.
 Ovdje ostavite sve svoje brige, spustite tezinu. I udjete slobodni. I mirni.
                                          Japodski otoci/Japodi 
Vrlo je važno isticati činjenicu da su Japodi kao antičko pleme, obitavali u području doline rijeke Une, gdje su na više lokacija ostavili vrlo značajne tragove svoga postojanja. I ovo je dio podsjetnika na njih, drvene skulpture.
 Provescete jednu od ljepsih noci uz logorsku vatru sa drustvom, ili romanticnom vecerom pored rijeke. I sanjacete najdivnije snove, bas ovdje. Dok slusate Unu kako zubori dok spavate, ucinice vam se da ste u nekoj bajci, i jeste, ali pst ne govorite nikome. 



Kada dodjete tamo bas kako kazu dodjete u oazu mira. Sve brige ostavite zazmirite i uzivate. Mozete prenociti u kucici na drvetu, bungalovima ili kamp mjestima kada je ljepse vrijeme. Mi smo otisli jedan dan jer smo bili vec unaprijed isplanirali, iako je mjesec dana konstantno padala kisa, taj dan je bio na nasoj strani. Sunce nas je milovalo. Bio je praznik, tako da smo bili sami! Car je doci tamo potpuno sam, ali i sa drustvom. Ljeti imate bas dosta ponuda, rafting, gledanje filmova, druzenja uz  vatru, tako da pratite sta se desava i iskoristite odmor u lijepoj nasoj.  Obavezno posjetite ovu nasu bajku.

Comments

Popular posts from this blog

Moje selo - Dabar

Ljubav, to ti je.