Wild horses, Livno

Divlji konji, Livno


Posjetite sto prije, dusa ce vam se spojiti sa ovim mjestom i samo cete cekati da odete opet. 
Ja sam se zaljubila.


 "Stvarno sam odavno planirala otici vidjeti konje, ali znate kako ide sa planovima.. I napokon, put pod noge. :) Vjerujte mi, ono vidis ih jao, vidi. Predivan prizor, i sad prvo ih je desetak. Prilaze covjece. Ko stari prijatelji sa kojima se dugo niste vidjeli. Otisli smo jos malo obici planinu, tu je bilo vece krdo. I ja sa Marinom samo u trenutku se okrenem stojim medju njima, da znate da mi nije bilo svejedno, reko Marine vadi me odavde, umrijecu od straha, dzaba. Prilaze nam bez kompromisa da onjuse, pomaze se.. Zatim prilazi jos vece krdo. Ljudi, kad cujete taj galop, vidite tu silu, ljepotu. Moc elegantnosti. I na kraju vidim bijeli konj, crvene mu noge, reko staaa?! Kad krv, iza nje zdrijebe, stiglo na svijet i vec krenulo snazno na oluju i vjetar. Jutros kad se valjda sve poslozilo, i kad sam gledala video divljih konja - plakala sam."


 "Bez rijeci. Uvijek mi je nakon nekog vremena zao sto nemam vise fotografija, a ujedno i drago. Stvarno fotografije sa putovanja, koncerata, izleta. Nula. Ko da nikad nisam bila. Ne volim bas tehnologiju, a dobijem osip kad vidim da neko drzi citav koncert mobitel u zraku, stvarno?! Zato ja dodjem uslikam nesto nidje veze, mutno. I ostavim telefon, reko ajde sjeticu se bar po toj mutnoj fotografiji da sam bila. Zelim da uzivam u svakom trenutku koncerta, da zatvorim oci i budem u utopiji. 🌙 Na vecini svega bez fotografija sam bila sa  Asimom. Ali zato imamo vrhunske price iz svakog druzenja. Za plakanje i smijanje istovremeno, vjerujte mi. Kad sam otisla u Livno i stigla ovdje, uzela sam aparat, na brzinu uslikala par fotografija i ostavila aparat. Vidjela sam toliko trenutaka koje sam mogla 'uhvatiti' i zbog kojih mi je malo zao sto ih nemam na fotografijama, ali sve sto sam htjela u tom trenutku je stati i gledati u tu divlju mirnocu, spokoj. Osjetiti svaki galop koji cujem u daljini i strpljivo cekati da se pojave."


"Poseban osjecaj slobode, gracioznosti, jacine, lakoce, ljubavi, postovanja. Jednom kad dodjete, vidite i osjetite, pola vam duse ostane ovdje, vjerujte mi. I uvijek pozelite da se vratite."


Vise pogledajte na: https://www.instagram.com/_naopaka_bajka_/
                               https://www.instagram.com/_mimosvit/

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Moje selo - Dabar

Ljubav, to ti je.